Centrum Sztuk Zdrowotnych

   wersja do druku 
Powrót na stronę główną » Programy wszystkich szkoleń, kursów » Programy: Gotowanie według pieciu przemian » Tadeusz Bylica » Pięć przemian w kuchni 
Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o zajęciach i szkoleniach, podaj swój email:

☼ Szkoła Tradycyjnej Medycyny Chińskiej ☼

Szkolenie proponowane, termin do ustalenia. Prosimy o  zgłaszanie chęci uczestniczenia w  tym szkoleniu.
Informacje i  zapisy:
Marian Nosal, komórka: 697113930; stacjonarny: 224785715
Lada Malinakova, komórka: 609657859; stacjonarny: 224785715
Najbliższe i  bieżące szkolenia znajdą Państwo na stronie głównej. Jeżeli są Państwo na innej stronie, niż główna, proszę kliknąć w  menu: "Powrót na stronę główną"
Jesteśmy też na YT: Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Pięć przemian w kuchni youtube.png, FB Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Pięć przemian w kuchni facebook.png oraz na Google+ Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Pięć przemian w kuchni google+.png
dr Agnieszka KrzemińskaMedycyna NAJBLIŻSZE SZKOLENIE: Szkoła Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej (TCM), kurs siedmioczęściowy, edycja Wiosna 2019 Warszawa, II - VI 2019 r. Prowadzi dr  Agnieszka Krzemińska., więcej…

PIĘĆ PRZEMIAN W  KUCHNI - kurs gotowania zgodnie z  naturą

Nauka gotowania według filozofii pięciu przemian dla osób początkujących, oraz rozwinięcie tych umiejętności dla osób już gotujących tą metodą

Gotowanie według Pięciu Przemian jest praktycznym zastosowaniem wiedzy z  traktatów Żółtego Cesarza i  innych starożytnych traktatów taoistycznych. Jest taoistyczną alchemią poprawiajacą smak potraw i  zdrowotne walory pożywienia, od wieków praktykowaną w  Chinach.

PROGRAM SZKOLENIA:

– Filozofia „pięciu przemian” i  teoria Yin/Yang
– Energia CHI i  jej obieg w  organiźmie człowieka
– Żywność jako reprezentacja „pięciu żywiołów” (smak, właściwości, działanie)
– Przyczyny chorób w  medycynie chińskiej i  lecznicze wykorzystanie żywności w  zaburzeniach krążenia CHI
– Praktyka gotowania zgodnie z  „pięcioma przemianami” (posiłki, napoje).

Czas trwania warsztatu - 2 dni

Zapraszamy też na Youtube: Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Pięć przemian w kuchni youtube.png, FB Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Pięć przemian w kuchni facebook.png oraz na Google+ Szkoła, szkolenia  akupunktury i ziołolecznictwa Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, masaże, dietetyka, kursy, warsztaty - Pięć przemian w kuchni google+.png